Raambekleding voor draaikiepraam

Filter op categorie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

U kunt zich elk moment weer uitschrijven

Advies en inspiratie direct op uw socials!

Raambekleding voor uw draaikiepraam plaatsen? Wij helpen u graag met het vinden van passende raambekleding voor uw draaikiepramen. Een draaikiepraam is een raam die u kunt kantelen (kiepen), maar ook kunt draaien. In veel woningen worden tegenwoordig draaikiepramen geplaatst. Voor deze ramen kunt u verschillende soorten raambekleding plaatsen.

Er zijn verschillende mogelijkheden en opties beschikbaar voor elk soort raambekleding, afhankelijk van in welke ruimte deze komt te hangen. Voor in een slaapkamer bijvoorbeeld, zijn de verduisterende raambekleding ideaal. Maar voor de badkamer zijn de vochtbestendige raambekleding weer geschikt. Aan de hand van deze blog zullen wij u adviseren en inspireren, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw draaikiepraam.

Raambekleding voor draaikiepramen

Plisségordijnen voor uw draaikiepraam

Wij beginnen deze blog met plisségordijnen, omdat deze uiterst geschikt zijn voor een draaikiepraam. Plisségordijnen hebben een enkele stof en kunt u met zijspanners voor uw draaikiepraam plaatsen. Met zijspanners wordt de stof van een plisségordijn goed voor het raam strak gehouden, ook wanneer u uw draaikiepraam kantelt. Zo heeft u geen last van een los bungelend product.

Eén van de redenen waarom plisségordijnen ook zo populair zijn is dat deze ook verkrijgbaar zijn in top down bottom up bediening. Met een top down bottom up bediening kunt u eenvoudig de stof zowel aan de bovenkant en onderzijde bedienen. U heeft dan de volledige controle over de hoeveelheid lichtinval en privacy.

Plisségordijnen met een dubbele stof, worden ook dupligordijnen genoemd. Door de dubbele stof heeft u nog meer privacy, dan de enkele stof van een plisségordijn. Ook zorgt de dubbele stofstructuur voor een isolerende werking. De verschillende beschikbare mogelijkheden en opties van de plisségordijnen gelden ook voor de dupligordijnen.

Onze plisségordijnen hebben een plooibreedte van 25 mm en de dupligordijnen zijn verkrijgbaar in 25 mm en 45 mm. 25 mm plisségordijnen en dupligordijnen zijn ideaal voor kleine tot middelgrote raampartijen. 45 mm dupligordijnen zijn geschikt voor grotere raampartijen.

Welk plisségordijnen of dupligordijnen kiest u voor uw draaikiepraam?

Rolgordijnen voor uw draaikiepraam

Rolgordijnen kunt ook voor een draaikiepraam plaatsen. Wij bieden u semi-transparante en verduisterende rolgordijnen voor uw draaikiepraam aan. Wilt u uw rolgordijn strak voor uw draaikiepraam plaatsen, dan raden wij u aan deze te bestellen met zijspanners of zijgeleiding.

De rolgordijnen kunt u met open of gesloten cassette bestellen en kunnen eenvoudig met de meegeleverde montagebeugels worden gemonteerd. Met een open cassette kunt u de opgerolde stof zien en met een gesloten cassette wordt de opgerolde stof verborgen. Rolgordijnen zijn geschikt voor elke ruimte en zorgen voor een sfeervolle uitstraling. 

Welke rolgordijnen kiest u voor uw draaikiepraam?

Aluminium Jaloezieën voor uw draaikiepraam

Aluminium Jaloezieën worden ook steeds populairder voor een draaikiepraam. Dit type raambekleding zorgt voor een prachtig stijlvolle uitstraling, waarbij u de controle heeft over uw privacy en lichtinval. Ook dit product kan met zijspanners worden besteld. Kiest u voor jaloezieën met zijgeleiding of zijspanners, dan worden de lamellen goed voor het raam strak gehouden.

U heeft keuze uit aluminium jaloezieën met een lamelbreedte 25 mm en 50 mm. De lamelbreedte 25 mm zijn perfect voor kleine en middelgrote raampartijen en de 50 mm voor grotere raampartijen. Bredere lamellen voor grote raampartijen zorgen voor een rustige en strakke uitstraling. Al onze jaloezieën worden geleverd met montagebeugels, waarmee u eenvoudig het product aan welk raam dan ook kunt monteren.

Welke aluminium jaloezieën kiest u voor uw draaikiepraam?

Handige tips!

Overige raamdecoratie voor uw draaikiepraam

Overige raamdecoratie die wij niet hierboven in onze blog hebben benoemd, kunt u eventueel ook voor een draaikiepraam laten plaatsen.

Wij raden u wel aan om eerst contact op te nemen met één van onze professionals. Zij zullen samen met u kijken naar de verschillende mogelijkheden en overige raamdecoratie dat geschikt is voor uw draaikiepraam.

Gratis kleurstalen aanvragen

Wilt u meer van de verschillende soorten raamdecoratie zien? Wij bieden u ook de mogelijkheid om te kiezen voor  het aanvragen van kleurstalen. Kleurstalen zijn samples van de producten die u thuis met eigen ogen kunt ervaren. 

Op deze manier kunt u de kwaliteit van de stof bekijken en zien of de stof in uw interieur past. Vraagt u de kleurstalen voor 16:00 aan, dan ontvangt u deze de volgende werkdag op uw deurmat.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en profiteer van vele voordelen en verassingen

U kunt zich elk moment weer uitschrijven

Zijspanners

Zijspanners bestaan uit twee spankoorden die het doek goed strak houden. Producten met zijspanners zijn uiterst geschikt voor draai-kiepramen en openslaande deuren.

De spanning zorgt ervoor dat het doek mooi strak komt te hangen als het raam op de kiepstand wordt gezet of als de deur wordt open gedaan. 

Zijspanners zijn gemaakt van staaldraad en zijn nauwelijks zichtbaar.

Kleur boven- en onderlat

De bovenbak is de bak die het bedieningsmechanisme beschermt en zorgt voor een luxe en strakke afwerking. De onderlat is de lat aan de onderkant die de plooien van de stof goed strak bij elkaar houden.

De bovenbak en onderlat worden in één kleur geleverd. U heeft keuze uit de kleuren wit, zwart, aluminium, antraciet en brons.

Beschikbare kleuren

Wit

Zwart

Aluminium

Antraciet

Brons

Breedte

Hier vult u de gewenste breedtemaat in.

Bepaal waar en hoe u het product wilt plaatsen: in of op het kozijn. Let op evt. obstakels en uitstekende delen. Het is belangrijk dat het product vrij kan bewegen

In het kozijn/tussen 2 muren (in de dag)

Voor de juiste breedtemaat meet u op twee verschillende plaatsen in het kozijn of tussen twee muren. Neem vervolgens de kleinste breedtemaat door. Let op! Reduceer van de kleinste breedtemaat -1cm.

Op het kozijn (op de dag)

Meet op twee plaatsen. Bepaal zelf de gewenste overlapping van uw raamdecoratie.

Montageservice

Wilt u toch liever hulp inschakelen voor het monteren van uw raamdecoratie? U kunt dan onze hulp inschakelen door aan het einde van het bestelproces te kiezen voor montageservice. Uw raamdecoratie wordt dan door een monteur snel en vakkundig gemonteerd.

Hulp nodig? Wij helpen u graag verder!

Neem contact op met één van onze professionals. Samen bedenken wij een passende oplossingvoor uw interieur.

Hoogte

Hier vult u de gewenste hoogtemaat in.

Bepaal waar en hoe u het product wilt plaatsen: in of op het kozijn. Let op evt. obstakels en uitstekende delen. Het is belangrijk dat het product vrij kan bewegen

In het kozijn/tussen twee muren (in de dag)

Voor de juiste hoogtemaat meet u op twee verschillende plaatsen in het kozijn/of tussen twee muren. U hoeft bij het invoeren van de hoogtemaat geen rekening te houden met het reduceren van centimeters.

Op het kozijn (op de dag)

Meet op twee plaatsen. Bepaal zelf de gewenste overlapping van uw raamdecoratie.

Montageservice

Wilt u toch liever hulp inschakelen voor het monteren van uw raamdecoratie? U kunt dan onze hulp inschakelen door aan het einde van het bestelproces te kiezen voor montageservice. Uw raamdecoratie wordt dan door een monteur snel en vakkundig gemonteerd.

Hulp nodig? Wij helpen u graag verder!

Neem contact op met één van onze professionals. Samen bedenken wij een passende oplossing voor uw interieur.

Plaatsing

In het kozijn of tussen twee muren (in de dag)

De raamdecoratie komt in het kozijn of tussen twee muren te hangen.

Op het kozijn (op de dag)

De raamdecoratie komt over het kozijn te hangen.

 

Bedieningslocatie

Een jaloezie bestaat uit drie koorden, namelijk één optrekkoord en twee tuimelkoorden. Met een optrekkoord kunt u de jaloezie omhoog en omlaag bedienen. Met een tuimelkoord kunt u de lamellen roteren.

Van deze koorden kunt u zelf de gewenste bedieningslocatie bepalen.

Afwerking

Ladderband

Een ladderband is een stofband van 38 mm breed dat verticaal langs de jaloezie loopt en verkrijgbaar is in verschillende kleuren.

Ladderkoord

Wenst u liever een ladderkoord? Dan wordt deze in dezelfde kleur geleverd als de kleur van de lamellen (kleur gecoördineerd).

Kleur bovenbak

Een bovenbak is de bak die het bedieningsmechanisme afschermt. Deze wordt kleur gecoördineerd geleverd (zelfde kleur als lamellen).

Ook krijgt u een sierkoof (kleur gecoördineerd) meegeleverd die de bovenbak beschermt en zorgt voor een strakke en luxe afwerking.

Ruimte in huis

Voer hier de gewenste locatie in waar de raamdecoratie komt te hangen. Klik op ‘anders’ als u zelf een locatie wilt invoeren. Wij zullen dit op het pakket invoeren zodat u makkelijk kunt zien welke raamdecoratie voor welke ruimte bestemd is.

Type bediening

Optrekkoord

Dit is een systeem met koordrem waarbij de koorden die kleur gecoördineerd worden geleverd (zelfde kleur als doek) ervoor zorgen dat u eenvoudig de raamdecoratie omhoog en omlaag kunt bewegen.

Ketting

Dit systeem vereenvoudigt het op-en neer laten gaan van de raamdecoratie en vermijdt slingerende koorden en wordt ook kleur gecoördineerd geleverd.

Top-Down

Met een Top-Down bediening kunt u met één koord of ketting eenvoudig de raamdecoratie omhoog en omlaag bedienen.

Top-Down-Bottom-Up

Met een Top-Down-Bottom-Up systeem kunt u met twee koorden of kettingen zowel het middenprofiel als het onderprofiel apart bedienen.

Kleur ketting

U heeft keuze uit verschillende kleuren van de ketting waarmee u uw raamdecoratie kunt bedienen. U kunt kiezen uit de kleuren wit, grijs, zwart, beige en rvs (roestvast staal).

Beschikbare kleuren

Wit

Grijs

Zwart

Beige

RVS

Type ketting

U heeft keuze uit verschillende type kettingen waarmee u uw raamdecoratie kunt bedienen. U kunt kiezen uit een kunststof (wit) of rvs (roestvast staal) ketting.

Beschikbare kleuren

Wit

RVS

Kleur kettinggewicht

Het kettinggewicht zorgt ervoor dat de ketting goed wordt strak gehouden en is een subtiel voorbeeld van hoogstaande techniek, design en perfectie. U heeft de keuze uit de kleuren beige, grijs, wit en zwart.

Beschikbare kleuren

Beige

Grijs

Wit

Zwart

Kleur cassette

Een cassette is een gesloten systeem waarin de oprolbuis zit weggewerkt en die het mechanisme beschermt tegen vuil of beschadiging. Zo zorgt de cassette ervoor dat het duo rolgordijn strak en luxe is afgewerkt en dat u lang kunt genieten van uw product.

U heeft keuze uit de kleuren aluminium, wit, zwart en beige.

Beschikbare kleuren

Aluminium

Wit

Zwart

Beige

Kleur bovenbak

Een bovenbak is de bak die het bedieningsmechanisme afschermt. Deze wordt kleur gecoördineerd geleverd (zelfde kleur als lamellen).

Afwerking

Ladderband

Een ladderband is een stofband van 25 & 38 mm breed dat verticaal langs de jaloezie loopt en verkrijgbaar is in verschillende kleuren.

Ladderkoord

Wenst u liever een ladderkoord? Dan wordt deze in dezelfde kleur geleverd als de kleur van de lamellen (kleur gecoördineerd).

Afwerking

Ladderkoord

Een ladderkoord wordt in dezelfde kleur geleverd als de kleur van de lamellen (kleur gecoördineerd).

Bedieningslocatie

U bepaalt zelf waar u de bediening van uw raamdecoratie wilt hebben. U heeft de keuze uit links of rechts.

Kleur bovenbak

Een bovenbak is de bak die het bedieningsmechanisme afschermt en zorgt voor een strakke en luxe afwerking. U heeft keuze uit de kleuren wit, grijs en zwart.

Beschikbare kleuren

Wit

Grijs

Zwart

Kleur bovenbak

Een bovenbak is de bak die het bedieningsmechanisme afschermt en zorgt voor een strakke en luxe afwerking. U heeft keuze uit de kleuren wit en zwart.

Beschikbare kleuren

Wit

Zwart

Kleur ketting

U heeft keuze uit verschillende kleuren van de ketting waarmee u uw raamdecoratie kunt bedienen. U kunt kiezen uit de kleuren wit en zwart.

Beschikbare kleuren

Wit

Zwart

Cassette

Een cassette is een gesloten systeem waarin de oprolbuis zit weggewerkt en die het mechanisme beschermt tegen vuil of beschadiging. Zo zorgt de cassette ervoor dat het rolgordijn strak en luxe is afgewerkt en dat u lang kunt genieten van uw product. 

Wij bieden u de mogelijkheid om te kiezen voor een open of gesloten cassette..

Open cassette

Open cassette rolgordijn

Gesloten cassette

Gesloten cassette rolgordijn
Kleur cassette

Een cassette is een gesloten systeem waarin de oprolbuis zit weggewerkt en die het mechanisme beschermt tegen vuil of beschadiging. Zo zorgt de cassette ervoor dat het duo rolgordijn strak en luxe is afgewerkt en dat u lang kunt genieten van uw product.

U heeft keuze uit de kleuren wit, grijs en zwart.

Beschikbare kleuren

Wit

Grijs

Zwart